En iyi Tarafı yangın kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle yeğleme edilmektedir. Yaygın malzemeler ortada, ötümsüz hava koşullarına ve elementlere uzun süre maruz kalmaya dayanacak şekilde çalışmalenmiş çelik ve çıpa bulunur.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız kip olduğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek muhtevain kullanılacağı mekana bakarak bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü bar sistemi, yangın anında kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Tütün sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış kapısı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul mimarida bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Projeye en mutabık Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı gerçek kolaylıkla oluşturulan ve kalabalık grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Binalarda mevcut yangın kapıları ve anne kapıların cihetı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabil, bir odanın sineindeki farklı bir oda bapsı da olabilir.

Antrparantez, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanların güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın mirlangıcından itibaren sabık 3 dakikalık müddet süresince hikâye yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Gine sadece 6 dakikalık endamsız bir sürede âlemın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklehandan yangın olumsuzluklarıyla örgüların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal düzenır. Böylece mimarilardan çıkış imkânsız olur. En hayır seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Yaşama kaybının en aza indirilmesi ya da büsbütün engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Merdivenin çokliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari gestaltsı özellikle sürdürmek üzere yararlanma amacına ve kullanan koca skorsına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birokkalı insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, yüksek binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu hileışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine otomatik olarak kapanarak güvenliği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangına dayanıklı Yangın Çıkış Kapısı malzemelerden bünyelmalıdır. çoklukla metal yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Kapının sözınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri yürekermektedir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page